Bernadette Cousin
Bernadette Cousin

Van nature koestert Bernadette Cousin (1963) een diepgewortelde interesse in ‘wat mensen beweegt in hun werk en leven’.

    Bekijk Bernadette’s LinkedIn

Als middelste in een gezin van vijf kinderen groeide Bernadette op in Brabant. Van jongs af aan leerde ze de zon-én schaduwzijde van het leven kennen. De lach en de traan hebben haar gemaakt tot de persoon die ze nu is: betrokken, loyaal en inlevend. Familie-mens Bernadette is gelukkig getrouwd en heeft 3 opgroeiende kinderen. In haar vrije tijd zoekt ze graag de rust van de natuur op. Om in beweging te zijn, te ontspannen en haar gedachten te ordenen. Werken als ZZP’er zorgt voor een goede ‘work-life balance’.

Opleiding en professionalisering

Haar studie Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht bracht haar in contact met Problem-based- learning. Deze ervaring is nog steeds terug te zien in haar manier werken. Ze vervulde diverse HRD-functies bij Randstad, Alliance Healthcare en ad interim bij Ziekenhuis Bernhoven. In 2007 startte ze haar eigen bureau voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. De hoofdletter ‘C’ in haar bedrijfsnaam refereert zowel aan haar achternaam Cousin als aan haar kernactiviteit Coaching.

Bewust kiest ze voor Life-long-learning (o.a. intervisie) en verdere professionalisering van haar vak. Zij volgde met veel enthousiasme de tweejarige postacademische opleiding Waarderingstheorie en Zelfkonfrontatiemethode (ZKM) bij Prof. Dr. H.J.M. Hermans in Nijmegen.

“In haar werk als coach baseert Bernadette zich op wetenschappelijk onderbouwde methodes, studie en haar eigen levenservaring. ”

Ze raakte geïnspireerd door zijn Dialogical Self Theory en verdiepte zich in The Dialogical Self Approach in coaching. Bernadette is gecertificeerd om te werken met de ZKM voor individuen en teams en het Persoonlijk Positie Repertoire. Zij is tevens lid van de programmaraad van de Dialogical Self Academy. Daarnaast volgde zij diverse opleidingen om te kunnen werken met elementen uit Acceptance and Commitment Therapy, Mindfulness en Positieve Psychologie. Sinds 2017 is zij ook gecertificeerd trainer van het Lab of Life vitaliteitsprogramma.

Wat klanten over Bernadette zeggen:

Dankzij Bernadette en de vragen die ze me stelde, kon ik zelf verbanden leggen tussen mijn gevoelens van nu en vroeger. Haar openheid en scherpzinnigheid hebben me zeer geholpen om in  mijn kracht te komen.

Bernadette kan heel goed luisteren en je een veilig en vertrouwd gevoel geven. Ze vraagt goed door en houdt je een spiegel voor, op een hele objectieve en toch betrokken wijze.

Bijzonder fijn bij Bernadette was dat er geen sprake was van snelle interpretatie en te snelle conclusies. Bernadette gaf heldere analyses en speelde goed in op mijn behoeftes.